Porvoon vaikuttamiskahvila 13.6. päättää kiertueen

Kevään 2016 aikana Deliberatiivisen demokratian instituutti on yhteistyössä Koneen Säätiön kanssa järjestänyt kolme vaikuttamiskahvilaa. Vaikuttamiskahviloissa on kahviteltu, saatu tietoa ja tutustuttu, nautittu kulttuurista, keskusteltu ja vaikutettu. Vielä on jäljellä Porvoon vaikuttamiskahvila maanantaina 13.6., jonka teemana on monikielisyys tulevaisuuden Suomessa.Helsingin vaikuttamiskahvila1

Osallistujien kommentit vaikuttamiskahviloista ovat olleet hyvin positiivisia. Ilmapiiri on ollut rento, ja osallistujat ovat kokeneet tapahtumat mielekkääksi tavoiksi saada uuta tietoa, tutustua uusiin ihmisiin ja vaikuttaa. Tapahtumista on saatu paljon tietoa ja ratkaisuja, jotka on koottu yhteenvedoiksi. Kaikki osallistujat saavat yhteenvedot sähköpostitse ja tapahtumien työryhmä pyytää niihin vastineita päätöksentekijöiltä.

Ilmoittaudu mukaan!

Porvoon tapahtuman ilmoittautuminen on avoinna ja toistaiseksi tilaakin on vielä. Tervetuloa mukaan! Tapahtuma on kaksikielinen ja osallistua voi joko suomeksi tai ruotsiksi. Riittää, että osaa jompaakumpaa kieltä. Ilmoittautumiset tästä linkistä!

Alustajina Porvoossa ovat suomen kielen professori Jyrki Kalliokoski Helsingin yliopistosta ja pääsihteeri Reetta Kettunen Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnasta. Osallistujilla on mahdollisuus tentata alustajia. Vaikuttamiskahvilan tavoitteena on vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon. Keskustelujen pohjalta kootaan osallistujien yhteinen kannanotto, johon pyydetään vastineita päättäjiltä. Vaikuttamiskahvilaan osallistuu kansanedustaja Mikaela Nylander, joka pitää loppupuheenvuoron ja ottaa kantaa vaikuttamiskahvilassa esille tulleisiin ehdotuksiin.

Tutustu kannanottoihin!

Kuopion vaikuttamiskahvila, osallistujien kannanotto, teemana eriarvoisuus

Helsingin vaikuttamiskahvila_osallistujien kannanotto2016, teemana turvapaikanhakijoiden ihmisoikeudet

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.