Miten vaikeita ja arvolatautuneita yhteiskunnallisia keskusteluja voidaan käsitellä avoimesti ja osallistavasti? Miten erilaisista näkökulmista voidaan rakentaa yhteistä, kestävää tulevaisuutta?
Haemme tutkimuksia, työpajoja, esimerkkikoulutuksia tai keskusteluja mielenkiintoisista tutkimuskysymyksistä Vantaan kaupungintalolla 9.11.2016 järjestettävään deliberatiivisen demokratian tutkimus- ja kehittämispäivään. Tavoitteena on tutkia ja ymmärtää eri puolia, innostaa ja opastaa sekä kouluttaa osallistujia kansalaisraatien ja muiden menetelmien hyödyntämiseen.
Lähetä kuvaus työpajastasi tai esityksestäsi 25.8. mennessä lomakkeella:
http://goo.gl/forms/U6smi2KLGv69PNzd2
Linkistä löydät lisätietoja ja alustavan ohjelman.
Deliberatiivisen demokratian tutkimus- ja kehittämispäivä kokoaa yhteen aiheen tutkijoita, asiantuntijoita, opiskelijoita, järjestöjä ja alan yrityksiä tutkimaan ja edistämään puntaroivaa kansalaiskeskustelua päätöksenteon tukena.
Lämpimästi tervetuloa esiintyjäksi tai osallistujaksi!
Lari Karreinen
Deliberatiivisen demokratian instituutin puheenjohtaja
lari@karreinen.org
0400 487 642
http://www.deliberaatio.org
Vantaan kaupungin aluekoordinaattorit
aluekoordinaattorit@vantaa.fi
Merkittävä osa kansalaisista ei suht korkeasta koulutustasostaan huolimatta omaa taitoja eikä myöskään ymmärrystä siitä miten vaikuttaa omassa toimintaympäristössään. Arvelen tämän johtuvan kansalaisten arjen kokemuksista: valtakunnallinen päälehti yksipuolisilla aihe- ja otsikointivalinnoillaan tukahduttaa keskustelun mahdollisuuden ja aivan liian moni esimies työpaikalla pitää työntekijöitä ruodussa ja kokee eriävät mielipiteet pelkästään työhaluttomuudesta johtuvana kapinointina leimaten aloitteellisen ja epäkohtiin puuttuvan työntekijän ikiajoiksi riidanhaastajaksi. Keskustelua ei synny ellei siihen rohkaista arvostamalla eriäviä mielipiteitä myös käytännössä pelkkien kauniiden puheiden sijaan! Esimiesten tulisi saada perusteellista uudelleenkoulutusta mm. dialogin omaksumiseen. Pelkkä tuloskunnon tavoitteluun keskittyvä esimieskoulutus pilaa entisestään työyhteisöjä ja siten myös henkilöstön hyvinvointia.