Järjestödemokratian uudet kojeet 15.12. 2022

Case: Pyöräliiton toimintasuunnitelman 2023 valmistelu

Torstai 15.12.2022 klo 14.00-15.00

Osallistu verkossa Zoomissa

(password: 445 881)

DDI on toiminut viime vuosina arvopohjaisen datan ohjaaman päätöksenteon kokeilulaboratoriona. Menetelmä perustuu osallistujien mielipiteiden kartoittamiseen ja sitoo ne päätöksentekoon. Se tarjoaa kaikille asianosaisille, kuten yhdistysten jäsenille tasa-arvoisen matalan kynnyksen tavan osallistumiseen . Matalasta kynnyksestä hyötyvät yhtä lailla ne, jotka eivät aina saa ääntään helposti kuuluviin kuin kiireiset tai yhteiseen vaikuttamiseen epäilevästi suhtautuvat. Toisaalta menetelmä tarjoaa avoimen mutta intensiivisenkin osallistumisen mahdollisuuden niille, jotka todella haluavat kantaa kortensa kekoon.

DDI:n hallituksen jäsen ja Pyöräliiton osallisuusasiantuntija Raimo Muurinen on kehittänyt arvopohjaista datan ohjaamaa päätöksentekoa yhdessä yhdistysten, yritysten ja kuntien kanssa. Tämänkertaisessa DDI:n drop in -esityksen ja keskustelun aiheena on Pyöräliiton ensi vuoden toimintasuunnitelman valmistelu- ja päätöksentekoprosessi. Lopullinen toimintasuunnitelma kirjoitettiin sadan osallistujan yli 3000 mielipiteen perusteella.

Drop in järjestetään etänä ja on kaikille avoin sekä maksuton. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, mutta Zoomin voi halutessaan asentaa koneelle ennakkoon samasta linkistä (osallistuminen onnistuu toki ilman asennustakin).

Tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.