Osallistuminen ympäristöpäätöksenteossa – Tutkimus- ja kehittämispäivä 31.10.2019 Turussa

AIKA: 31.10. klo 9:30-16:00

PAIKKA: Turun yliopisto, Publicum ja Educarium, Assistentinkatu 7, Turku

Miten mahdollistaa kansalaisten mielekäs osallistuminen ympäristöpäätöksentekoon? Mitä tuoreet tutkimukset kertovat ratkaisuista osallistumisen ongelmiin? Millaisista osallistumisen malleista on saatu viime aikoina lupaavia kokemuksia Suomessa, Australiassa ja Skotlannissa?

Ympäristöä ja ilmastoa koskevien poliittisten päätösten vaikutukset ulottuvat pitkälle tulevaisuuteen. Demokraattinen päätöksenteko ympäristökysymyksissä on haasteellista muun muassa arvoristiriitojen ja asiantuntijatiedon merkityksen takia. Useat tahot tutkijoista kansainvälisiin toimijoihin ovat viime aikoina esittäneet, että kansalaisten osallistuminen ympäristöä koskevaan päätöksentekoon on välttämätöntä näiden haasteiden ratkaisemisessa. Deliberatiivisen demokratian instituutti DDI ja Osallistuminen pitkäjänteisessä päätöksenteossa (PALO) -hanke järjestävät yhteistyössä Osallistuminen ympäristöpäätöksenteossa -T&K-päivän 31.10.2019 Turussa.

Päivä on tarkoitettu kuntien, maakuntien ja valtionhallinnon osallisuus- ja vuorovaikutustyöntekijöille, johtajille, kansalaisjärjestöille, tutkijoille sekä muille ympäristöpolitiikan ja osallisuuden parissa työskenteleville. Päivän aikana kuulet, millä konkreettisilla keinoilla kansalaiset voivat osallistua ympäristöpäätöksentekoon, miten osallistuminen voi vaikuttaa ympäristöä koskeviin päätöksiin, sekä tapaat alan muita toimijoita. Tilaisuuden pääpuhujina ovat osallistumista ja ympäristöpolitiikkaa tutkinut professori Carolyn Hendriks (Australian National University) ja Ison-Britannian deliberatiivisia kansalaisfoorumeja tutkiva Stephen Elstub (Newcastle University).

Ohjelma 31.10.2019

9:45 Tervetuloa, EDU1

10:00 Keynote 1: Carolyn Hendriks, “Participating Publics in Environmental Governance”, EDU1

11:00 Työpajat (2×30 min)

12:15 Lounas (omakustanteinen)

13:15 Työpajat (2×30 min)

14:15 Kahvit, Publicumin ala-aulassa

14:45 Keynote 2: Stephen Elstub, “Mini-publics and Environmental Decision-Making in the UK”, PUB3

16:00 Päätös

Ilmoittaudu tapahtumaan 23.10.2019 mennessä TÄÄLLÄ

PALO-hankkeen tutkijat, Turun yliopiston opiskelijat sekä DDI:n jäsenet voivat ilmoittautua tällä lomakkeella ilmaiseksi. Jos et ole vielä jäsen, niin liity ilmoittautumissivulta:

Jäseneksi

Voit myös osallistua tapahtumaan maksamalla osallistumismaksun 30 € (ks. linkki yllä)

Jos organisaatiostanne on tulossa monta, niin 100 euron yhteisöjäsenmaksulla voi lähettää max. 10 osallistujaa. Liity jäseneksi (ks. linkki yllä) tai tilaa lasku deliberaatio@gmail.com

Lämpimästi tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.