Osallistuminen ympäristöpäätöksenteossa – Tutkimus- ja kehittämispäivä 31.10.2019 Turussa

AIKA: 31.10. klo 9:30-16:00

PAIKKA: Turun yliopisto, Publicum ja Educarium, Assistentinkatu 7, Turku

Miten mahdollistaa kansalaisten mielekäs osallistuminen ympäristöpäätöksentekoon? Mitä tuoreet tutkimukset kertovat ratkaisuista osallistumisen ongelmiin? Millaisista osallistumisen malleista on saatu viime aikoina lupaavia kokemuksia Suomessa, Australiassa ja Skotlannissa?

Ympäristöä ja ilmastoa koskevien poliittisten päätösten vaikutukset ulottuvat pitkälle tulevaisuuteen. Demokraattinen päätöksenteko ympäristökysymyksissä on haasteellista muun muassa arvoristiriitojen ja asiantuntijatiedon merkityksen takia. Useat tahot tutkijoista kansainvälisiin toimijoihin ovat viime aikoina esittäneet, että kansalaisten osallistuminen ympäristöä koskevaan päätöksentekoon on välttämätöntä näiden haasteiden ratkaisemisessa. Deliberatiivisen demokratian instituutti DDI ja Osallistuminen pitkäjänteisessä päätöksenteossa (PALO) -hanke järjestävät yhteistyössä Osallistuminen ympäristöpäätöksenteossa -T&K-päivän 31.10.2019 Turussa.

Päivä on tarkoitettu kuntien, maakuntien ja valtionhallinnon osallisuus- ja vuorovaikutustyöntekijöille, johtajille, kansalaisjärjestöille, tutkijoille sekä muille ympäristöpolitiikan ja osallisuuden parissa työskenteleville. Päivän aikana kuulet, millä konkreettisilla keinoilla kansalaiset voivat osallistua ympäristöpäätöksentekoon, miten osallistuminen voi vaikuttaa ympäristöä koskeviin päätöksiin, sekä tapaat alan muita toimijoita. Tilaisuuden pääpuhujina ovat osallistumista ja ympäristöpolitiikkaa tutkinut professori Carolyn Hendriks (Australian National University) ja Ison-Britannian deliberatiivisia kansalaisfoorumeja tutkiva Stephen Elstub (Newcastle University).

Ohjelma 31.10.2019

9:45 Tervetuloa, EDU1

10:00 Keynote 1: Carolyn Hendriks, “Participating Publics in Environmental Governance”, EDU1

11:00 Työpajat (2×30 min)

12:15 Lounas (omakustanteinen)

13:15 Työpajat (2×30 min)

14:15 Kahvit, Publicumin ala-aulassa

14:45 Keynote 2: Stephen Elstub, “Mini-publics and Environmental Decision-Making in the UK”, PUB3

16:00 Päätös

Ilmoittaudu tapahtumaan 23.10.2019 mennessä TÄÄLLÄ

PALO-hankkeen tutkijat, Turun yliopiston opiskelijat sekä DDI:n jäsenet voivat ilmoittautua tällä lomakkeella ilmaiseksi. Jos et ole vielä jäsen, niin liity ilmoittautumissivulta:

Jäseneksi

Voit myös osallistua tapahtumaan maksamalla osallistumismaksun 30 € (ks. linkki yllä)

Jos organisaatiostanne on tulossa monta, niin 100 euron yhteisöjäsenmaksulla voi lähettää max. 10 osallistujaa. Liity jäseneksi (ks. linkki yllä) tai tilaa lasku deliberaatio@gmail.com

Lämpimästi tervetuloa!

Osallisuus eri toimialoilla ja kuinka muutos johdetaan -työpaja 25.10.

Deliberatiivisen demokratian instituutti ja Seinäjoen kaupunki järjestävät yhteistyössä Osallisuus eri toimialoilla ja kuinka muutos johdetaan -työpajan 25.10.2018 Seinäjoella, jossa pureudutaan osallisuuden saloihin. Päivä on tarkoitettu on kuntien, maakuntien ja muille hallinnon osallisuus- ja vuorovaikutustyöntekijöille, johtajille, tutkijoille, kansalaisjärjestöille sekä muille alan toimijoille.

Jatka lukemista “Osallisuus eri toimialoilla ja kuinka muutos johdetaan -työpaja 25.10.”

Osallistuvan budjetoinnin tutkimus- ja kehittämispäivä 21.11.2017 Espoossa

Osallistuva budjetointi on ajankohtaista, nousussa, ja se halutaan viedä kaikkiin Suomen kuntiin. Tutkimus- ja kehityspäivänä kuullaan ja jaetaan tuoreimmat kuulumiset ja parhaat käytännöt kunnan osallistuvan budjetoinnin tekemiseen.

Jatka lukemista “Osallistuvan budjetoinnin tutkimus- ja kehittämispäivä 21.11.2017 Espoossa”

Keskusteleva kaupunki – Deliberatiivisen demokratian tutkimus- ja kehittämispäivä Vantaalla 9.11.2016

thumbnail_keskusteleva_kaupunki_vantaa_2016_suuri

Tervetuloa Keskusteleva kaupunki – Deliberatiivisen demokratian tutkimus- ja kehittämispäivään Vantaan kaupungintalolla 9.11.2016 klo 9-16! TAPAHTUMA ON TÄYNNÄ!

Miten vaikeita ja arvolatautuneita asioita voidaan käsitellä avoimesti ja osallistavasti? Miten erilaisista näkökulmista voidaan rakentaa yhteistä, kestävää tulevaisuutta?

Tapahtuman pääpuhujana on yhdysvaltalainen Bob Stains Public Conversations Projectista (PCP) Massachusettsista. PCP on kolmen vuosikymmenen ajan rakentanut keskustelun mahdollisuuksia siellä, missä ihmisten ja ryhmien välillä on identiteetteihin, arvoihin ja uskoon liittyviä kuiluja. Erilaisuus ja moninaisuus kuuluvat lähtemättömästi kaupunkien elämään ja siksi tarvitaan toimivia tapoja rakentaa keskusteluyhteyttä.

Ohjelmassa on monipuolisesti tutkimus- ja käytännön menetelmätyöpajoja. Päivän tavoitteena on edistää sekä deliberaation tutkimusta että parhaiden käytäntöjen leviämistä käyttöön koko Suomessa.

Tapahtuman järjestävät Deliberatiivisen demokratian instituutti ry yhdessä Vantaan kaupungin kuntalaispalveluiden kanssa.

KIITOKSET KAIKILLE OSALLISTUNEILLE!

Katso Bob Stains:n esitys:

Kuvia päivästä täällä

Työryhmien esityksiä täällä