Instituutti

Deliberatiivisen demokratian instituutin (DDI) tarkoituksena on edustuksellisen ja suoran demokratian täydentäminen deliberatiivisen kansalaisosallistumisen keinoin edistämällä läpinäkyvää ja keskustelevaa päätöksentekoa Suomessa. Se kokoaa yhteen deliberatiivisen demokratian tutkijoita ja kehittäjiä sekä muita aiheesta kiinnostuneita.

 

Mitä Deliberatiivisen demokratian instituutti tekee?

Missio ja visio

Deliberatiivisen demokratian instituutin ensisijainen tarkoitus on toimia verkostona ja keskustelufoorumina deliberatiivisen demokratian tutkijoille, kehittäjille ja muille asiasta kiinnostuneille. Lisäksi DDI pyrkii tulevaisuudessa myös:
• tiedottamaan alan ja yhdistyksen jäsenten toiminnasta eri julkaisukanavilla,
• järjestämään seminaareja, konferensseja ja muita vastaavia tilaisuuksia,
• toimimaan kumppanina ja konsultoijana erilaisissa kansalaisosallistumishankkeissa,
• edistämään alan kehittämistä palkitsemalla alalla ansioituneita toimijoita,
• tekemään selvityksiä ja aloitteita ja antamaan lausuntoja alan kehitykseen liittyvistä seikoista,
• toimimaan yhteistyössä muiden yhdistysten ja yhteisöjen kanssa kansallisesti ja kansainvälisesti,
• järjestämään tutustumis- ja opintomatkoja.

Tutustu DDI:n sääntöihin täällä.

2 thoughts on “Instituutti

 1. Minna-Kerttu Kekki

  Hei, onpa mahtava instituutti! En kuitenkaan löydä sivulta tietoa siitä, ketkä ovat tämän takana. Entä onko mitään mahdollisuuksia tulla mukaan, muuten kuin maksamaan jäsenmaksua? Olen itse väitöskirjassani tutkinut julkisen keskustelun kasvatuksellisten mahdollisuuksien ehtoja, mikä on pitänyt sisällään myös deliberativiisen demokratian teoriaan tutustumista varsin laajasti. Toiselta ammatiltani olen asiantuntija kasvatuksen kehityskeskus Opinkirjossa, jossa kehitän koulutusta nuorten osallisuudesta julkishallinnon työntekijöille ja päättäjille. Deliberatiivisen demokratian käytännön sovellukset kiinnostavat erityisesti jälkimmäisen kannalta.

  Reply
  1. Raimo Muurinen

   Hei Minna-Kerttu ja kiitos viestistä! Pahoittelumme rehellisesti sanoen vanhentuneista ja muutenkin vajavaisista sivuista ja yhteystiedoista. Uudet sivumme ovat par aikaa rakenteilla. Ehdottomasti olet tervetullut toimintaan mukaan muutenkin kuin vain maksamaan jäsenmaksua! Tutkimuksesi ja työsi kuulostavat sopivan suoraan yhteen aiheidemme kanssa.

   Vastaus löytymättä jääneisiin tietoihin on piilotettu instituutti-valikon alavalikon taakse osoitteeseen http://www.deliberaatio.org/~delibero/wordpress/?page_id=43

   Seuraavan kerran tapahtuu 2.12. Tutkimus- ja kehityspäivän merkeissä
   https://www.facebook.com/groups/357819557627021/posts/4486273678114901

   Olet tervetullut myös kokouksiin mukaan, jos kiinnostaa! Tuolla Facebook-ryhmässä voi sillä välin myös osallistua ja herätellä keskustelua.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *