Vaikuttamiskahvilat

vaikuttamiskahvilat_valmisVaikuttamiskahvila on täällä – Sinua varten!

Vaikuttamiskahvilahankkeen loppuraportti on luettavissa tästä.

Tuntuuko sinusta, ettei asukkaiden mielipiteitä huomioida päätöksissä? Ärsyttääkö julkinen keskustelu, jossa musta tuntuu -puhe ja asiatieto menevät sekaisin? Onko perinteiset kuulemistilaisuudet nähty, ja kaipaisit mielekkäämpää tapaa vaikuttaa? Ei hätää – nyt on tilaisuutesi, sillä Vaikuttamiskahvilat ovat täällä!

Kevään 2016 aikana uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Deliberatiivisen Demokratian Instituutti ry järjestää Vaikuttamiskahviloita Kuopiossa, Porvoossa, Helsingissä ja Rovaniemellä yhteistyössä Koneen Säätiön kanssa. Kuopiossa aiheena on eriarvoisuus suomalaisessa yhteiskunnassa ja Porvoossa kieliosaaminen tulevaisuuden Suomessa. Rovaniemellä kahvitellaan ympäristöasioista ja asukasvaikuttamisen tavoista ja Helsingissä pohdituttaa maahanmuutto ja ihmisoikeudet. Porvoon tapahtumassa yhteistyötahona on myös Svenska Kulturfonden.

Vaikuttamiskahvila-kiertue

  • Kuopio ke 27.4. klo 16.30-20.30. Kaksi Suomea – kasvaako eriarvoisuus? [Marialta varmistus onko ok käyttää heidän hankkeensa nimeä tässä. Eiköhän se ole.]
  • Porvoo ti 3.5. klo 16.30-20.30. Monikielisyys tulevaisuuden Suomessa
  • Rovaniemi to 12.5. klo 16.30-20.30. Ympäristöpäätöksenteko – kuunnellaan(ko) paikallisia ympäristöasioissa?
  • Helsinki ti 17.5. klo 16-20.00 Unohdetaanko turvapaikanhakijoiden ihmisoikeudet?

Vaikuttamiskahvila on uusi, rento tapa osallistua ja vaikuttaa. Tapahtumassa yhdistyvät asiatieto, vaikuttaminen, kahvittelu ja kulttuuri. Vaikuttamiskahvilassa kohdataan ja keskustellaan sekä muodostetaan asukkaiden kannanotto yhteiskunnallisesti ajankohtaiseen teemaan. Tavoitteena on asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksien parantaminen ja harkittujen kansalaismielipiteiden tuominen mukaan julkiseen keskusteluun ja päättäjien tietoisuuteen.